Onze projecten
De eerste overeenkomst is getekend!

Keer-weer 4

Coöperatie Zon op Zoeterwoude heeft een nieuw dak gevonden voor een tweede Postcoderoosproject.

Eigenaren Tjade de Boer en Hans Berg stellen het dak van hun bedrijfshal aan de Keer-weer beschikbaar aan Zon op Zoeterwoude. Op zondag 20 juni 2021 tekenden zij hiervoor een intentieovereenkomst. Op het dak van de bedrijfshal worden door Zon op Zoeterwoude 170 zonnepanelen geplaatst, door de verkoop van certificaten wordt het project gefinancierd.

De inschrijfpagina voor dit project is geopend.

Tjade de Boer, Hans Berg, Jakkus van der Salm, Wim van den Dool

Kaasboerderij Van Veen heeft 1 dak beschikbaar gesteld aan Zon op Zoeterwoude. Het dak is gelegen aan de Weipoortseweg 72a, herkenbaar voor alle inwoners. Op 14 december 2019 zijn de zonnepanelen officieel in werking gesteld.

Een dak met veel zonpotentie met een gunstige zuidoriëntatie, zonder enige schaduw. Er zijn 300 zonnepanelen van ieder 320 Wp vermogen geplaatst. Met een gemiddelde jaaropbrengst van 81.250 kWh over de eerste 15 jaar hebben we 325 certificaten van ieder 250kWh kunnen uitgeven.

We willen zoveel mogelijk duurzame stroom bij ons in de buurt opwekken. In vergelijking met grijze stroom opgewekt uit fossiele brandstoffen besparen we ongeveer 0,46 kg CO2 per kWh opgewekt uit onze zonnepanelen. Voor de installatie bij van Veen komt dat neer op zo’n 37.375 kg CO2 per jaar.

Er valt nog zoveel zonnestroom te oogsten! Laten we het samen doen!

Meedoen